Ekaterina | Дата: Вівторок, 19.02.2013, 00:10 | Повідомлення # 1 |
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 98
Статус: Offline
| [size=12][/size][size=12][size=12]1 МІСЦЕ —12 БАЛІВ
Чіпси. Сама технологія виготовлення чіпсів (гідрогенізація рослинної олії) веде до утворення канцерогенних синтетичних жирів і інших канцерогенів (акриламіда, бензопірена). Нагадаємо, що канцерогени провокують появу раку.
Лимонад. При надмірному вживанні порушує обмін речовин (через надлишок цукру), синтетичні фарбники часто викликають алергії, а вуглекислий газ (бульбашки) — підвищення кислотності шлункового соку, що приводить до гастриту.
2 МІСЦЕ — 7 БАЛІВ
Фастфуд. Під цим поняттям перш за все маються на увазі біляші, хачапурі, картопля-фрі і т.п., які готуються в киплячій рослинній олії, використовуваній по багато разів. Через це в ній утворюються канцерогени.
3 МІСЦЕ — 6 БАЛІВ
Дешеві ковбаси. Дуже часто не містять нічого натурального і повні фарбників, ароматизаторів і іншої синтетики, безпека якої для здоров`я не доведена.
Копченина. У копченому м`ясі і рибі часто накопичується бензопірен — один їз сильних канцерогенів.
Кетчупи і майонези. Майонези часто містять канцерогенні синтетичні транс-жири, а кетчупи з крохмалем — синтетичні добавки, безпека яких для здоров`я не доведена.
4 МІСЦЕ — 4 БАЛИ
Овочі і фрукти, забруднені промисловими викидами. У овочах і фруктах, вирощених з використанням нітратів, зібраних біля промислових підприємств, автодоріг і т.п., концентруються бензопірен і інші канцерогени.
Продукти з консервантами. Як правило, консерванти містять глютамат натрію — токсична для організму речовина, що викликає головні болі, спазми судин, порушення обміну речовин.
5 МІСЦЕ — 3 БАЛИ
Маргарини (спреди). Шкідливі з тієї ж причини, що і чіпси: містять канцерогенні трансгенні жири.
Кондитерські вироби з великим змістом жиру і цукру. Регулярне вживання таких солодощів — один з найкоротших шляхів до порушення обміну речовин (це робить надлишок жиру і цукру).
Злакові. На білий хліб і інші злакові у людей часто буває харчова нестерпність.
6 МІСЦЕ — 2 БАЛИ
Кофеїнові стимулятори. До них відносяться кава і енергетичні напої. Безпечна доза кави — 2—3 чашки в день, енергетичні напої можна безпечно пити взагалі не щодня. Перевищення "дози” веде до виснаження нервової системи.
Молоко. Продукт, на який у людей часто буває харчова нестерпність.
7 МІСЦЕ — 1 БАЛ
Домашня консервація. Нерідко готується з порушенням технології, через що стає причиною смертельних отруєнь, наприклад отруєння ботулотоксином.
Морозиво. Часто містить синтетичні загусники і ароматизатори, які можуть уповільнювати обмін речовин.
НАШІ ЕКСПЕРТИ:
Олександр Мартинчук, дієтолог, гастроентеролог Українського НДІ харчування;
Борис Скачко, дієтолог, заввідділенням реабілітації медцентру «Юстас»;
Валентина Кульчицька, провідний співробітник Інституту екогігієни і токсикології;
Іван Козярін, завкафедрою гігієни харчування Національної медакадемії, професор;
Світлана Фус, дієтолог, гастроентеролог НПЦ «Віріа».[/size]Деякі марки лимонаду містять і синтетичний цукрозамінник аспартам - добавка Е951. У Євросоюзі він офіційно не рекомендований всім дітям і зовсім заборонений малюкам до 4-х років. У харчовій промисловості його зазвичай використовують у виробництві жувальної гумки і газованих напоїв.
Речовина фенілаланін, що міститься в аспартамі, змінює поріг чутливості. Постійне вживання такого лимонаду викликає у дітей депресію, напади паніки, злість і схильності до насильства.[/size][size=12][/size]
|
|
| |
Ekaterina | Дата: Понеділок, 25.02.2013, 15:30 | Повідомлення # 2 |
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 98
Статус: Offline
| Дуже корисна інформація! Рекомендую уважно читати учням !
|
|
| |
Zinaida | Дата: Четвер, 28.03.2013, 16:24 | Повідомлення # 3 |
Малоактивний користувач
Група: Пользователи
Повідомлень: 26
Статус: Offline
| майже вся гидота зібрана в цей рейтинг
|
|
| |
KravchenkoT | Дата: Четвер, 28.03.2013, 17:26 | Повідомлення # 4 |
Новачок
Група: Проверенные
Повідомлень: 11
Статус: Offline
| чіпси, газировка як його можна їсти ??
|
|
| |